Kehystrendejä

Julkaistu 05.04.2022

Bioarkkitehtoninen futurismi

Tämä trendi heijastelee vastakkaisia näkemyksiämme tulevaisuudesta ja hakee inspiraatiota niin avaruusturismin tuomista uusista mahdollisuuksista kuin myös Kylmän sodan modernismista. Samanaikaisesti trendissä etsitään keinoja tämän päivän ongelmien ratkaisuun kaukaa historiasta, kuten muinaisista rakennustavoista. Katseet siis suunnataan yhtä lailla kauas taivaalle kuin myös menneeseen.

Trendin ytimessä ovat luonnolliset, pehmeät mutta hallitsevat muodot. Linjakkaat ja aaltoilevat pinnat luovat sulavia, mutta vahvoja vaikutelmia. Yksityiskohtien toisto, negatiivinen tila, leikkaukset ja kerroksellisuus luovat rakennetta ja syvyyttä muotoiluun.

Silmälasikehyksissä:
- Negatiivisella tilalla leikittely
- Aaltoilevat pinnat ja pehmeän pyöristetyt reunat
- Linjakkuus yhdistettynä terävästi leikkaaviin muotoihin
- Maitomaiset ja läpikuultavat asetaatit
- Metallivärien yhdistely
- Hienovaraiset tekstuurit

Ylellinen maa

Tämä trendisuuntaus on kunnianosoitus vaatimattomalle maaperällemme ja kaikelle, mitä se tarjoaa. Katseet suunnataan luonnonelementteihin, joiden hienovaraiset tekstuurit, kuviointi ja epäsäännöllisyydet kätkevät itseensä ainutlaatuisen monipuolista kauneutta. Keskiössä on materiaalien olemuksen ja luonnollisten ominaisuuksien korostaminen sekä erilaiset tekstuurit viimeistellyn kiillotetuista käsittelemättömän karheisiin pintoihin.

Värimaailmassa nähdään korkealaatuisiksi kiillotettuja ruskeita yhdistettynä harjattuun metalliin, joka korostaa maanläheisten värien syvyyttä ja sävykkyyttä.

Silmälasikehyksissä:
- Lämpimän luonnolliset asetaatit
- Hennon ohuet, kulmikkaat metallit sekä värillisten metallien yhdistelmät
- Metalliyksityiskohdat
- Maanläheisten värien yhdistelmät
- Vastakkaisten tekstuurien yhdistelmät

Rohkea luonto

Rohkea luonto -trendi on heijastuma siitä, miten globaalin ekotietoisuuden myötä olemme alkaneet tutustua luontoon sekä arvostaa sitä uudella tavalla. Intensiivisen värikäs tyyli huokuu elämänhalua ja itseilmaisua. Koteja ja asuja koristetaan rohkean kirkkain kukkaisvärein yhdistettynä täyteläisen voimakkaisiin vihreisiin kuin kukkakimpussa. Rehevät ja eläväiset värit kilpailevat huomiosta ja niillä luodaan yllätyksellisiä, luonnon epäsymmetrisyydestä inspiroituneita yhdistelmiä sekä kuoseja.

Silmälasikehyksissä:
- Paksut kehykset ja aisat
- Vahvapigmenttiset värit
- Voimakkaat tehostevärit, "colour blocking"
- Jopa "riitelevät" yhdistelmät
- Värikkäät kuosit
- Kukkaisväriset asetaatit

Mallinnosta vai todellisuutta?

Teknologia ja moniaistillinen eskapismi saavat meidät kyseenalaistamaan todellisuuttamme. Huomaamme yhä enemmän teknologisen kehityksen vaikutuksen jokapäiväiseen elämäämme. Tämän trendin synteettinen ja epäluonnollinen lähestymistapa hämmentää havaintojamme väreistä ja muodoista, ja epätyypilliset materiaalit herättävät kysymyksiä niiden todellisuudesta. Väreissä nähdään toisiaan korostavia kontrasteja, kuten lime ja laventeli. Liukuvasti häivytetyt värit kutsuvat tutkimaan esineitä ja niiden moniulotteisia muotoja saaden aikaan optisia harhoja ja vääristymiä. Materiaalit vaikuttavat jopa nestemäisiltä ja valosta tulee lähes käsin kosketeltavaa.

Silmälasikehyksissä:
- Korkeakiiltoisuus
- Liukuvärit sekä räikeät sävyt
- Visiirimäiset pleksilinssit
- Levymäinen metalli

Candy Land - kuin karkkikaupassa

 

Candy Land ammentaa tyylinsä eskapistisista fantasiamaailmoista ja lapsekkaista, iloisista sävyistä. Odottamattomat, kepeän huolettomat pastelliväriyhdistelmät henkivät leikkisää optimismia ja toiveikkuutta, tuoden hassuttelua ja nostalgiaa arkeemme. Positiivisuus on trendin avainasemassa. Koskettamaan kutsuvien värien ja tekstuurien kautta haetaan mukavuutta, vuorovaikutusta, rentoutta ja hauskanpitoa.

Silmälasikehyksissä:
- Pastelliasetaatit
- Värikkäät upotukset
- Matta- ja silikonipinnat
- Korkeakiiltoiset kontrastit
- Paksut kehykset