Silmälääkäri

Tiesitkö, että näkökyky vastaa noin 80 % aisteistasi? Siksi olemme sitä mieltä, ​​että silmäsi ansaitsevat vain parasta.

Milloin kannattaa varata aika silmälääkärille?

Jos sinulla on ollut todettu silmäsairaus, epäilet sairastavasi sellaista tai sinulle on tehty silmäleikkaus, varaa näöntarkastusaika varmuuden vuoksi silmälääkärille. Myös alle 8-vuotiaiden lasten näöntarkastuksen tekee aina silmälääkäri. Ammattitaitoiset optikkomme auttavat sinua myös silmälääkäriasioissa. He pyytävät konsulttiapua tai ohjaavat sinut jatkotutkimuksiin silmälääkärillemme.

Huolehdimme silmiesi hyvinvoinnista tarjoamalla sinulle myös silmälääkäreiden palveluja. Kaikki silmälääkärimme ovat itsenäisiä ammatinharjoittajia.

SilmälääkäriSilmälääkäri
SilmälääkäriSilmälääkäri

Silmälääkärikäynnin kulku

  1. Silmien taittovoima mitataan aluksi automaattilaitteella.
  2. Suosittelemme silmänpohjakuvausta myös silmälääkärikäynnin yhteydessä koska silmänpohjakuva on hyvä dokumentointitapa silmien terveydentilan seurannassa.
  3. Ennen silmien tutkimista lääkäri kyselee terveydentilastasi, aiemmista sairauksistasi, allergioistasi ja mahdollisista silmäoireistasi
  4. Tutkimus aloitetaan näöntarkastuksella ja silmien taittovoiman mittauksella
  5. Silmälääkäri tutkii mikroskoopilla silmän etuosat 
  6. Silmän sisäosien rakenteet tutkitaan mikroskoopilla sekä erilaisia linssejä ja peilejä käyttäen
  7. Tutkimuksen aikana mitataan myös silmänpaine. Silmänpaine mitataan, koska silmänpaine on yksi tärkeimmistä tärkein glaukoomaan eli silmänpainetautiin vaikuttavista tunnetuista tekijöistä.

HUOMIOI

Silmän kokonaisvaltaisessa tutkimuksessa käytetään yleensä mustuaista laajentavia tippoja. Lukeminen on yleensä vaikeaa ja näkö saattaa olla hämärtynyt lähelle useamman tunnin ajan. Kirkkaalla säällä aurinkolasien käyttäminen vähentää häikäistymistä. Tippojen vaikuttaessa autolla ajamista eikä tarkkuutta vaativan työn tekemistä suositella.

Varaa vastaanottokäyntiin yhteensä noin tunti aikaa.

Aloita säännölliset tarkastukset viimeistään 40-vuotiaana

Monet silmäsairauksista ovat alussa oireettomia ja niiden riski kasvaa iän myötä. Siksi silmälääkärille kannattaa tulla viimeistään 40-vuotiaana ja sen jälkeen säännöllisesti noin kolmen vuoden välein. Mitä varhaisemmassa vaiheessa silmien epänormaalit muutokset havaitaan, sitä helpompi niitä on hoitaa.