Piilolinssit ovat hyvä vaihtoehto silmälaseille

Mikäli koet silmälasien käytön hankalaksi; urheilet, harrastat ulkoilua tai et ulkonäön vuoksi halua käyttää laseja, ovat piilolinssit mukava ja käytännöllinen vaihtoehto. Piilolinssejä voit käyttää myös kosmeettisista syistä, esimerkiksi muuttamaan silmiesi luonnollista väriä.

Piilolinssejä löytyy moneen eri käyttötarkoitukseen

  • Kertakäyttöpiilolinssit
  • Yön yli pidettävät linssit
  • Monitehopiilolinssit
  • Hajataitteisuutta korjaavat piilolinssit

Keops -myymälässä voit kokeilla sovituslinssejä ilmaiseksi silmälasien oston yhteydessä!

Piilolinssien käytölle ei ole ikärajaa

Ne käyvät sinulle, kun silmäsi ovat terveet. Piilolinssien sopivuus silmillesi tutkitaan aina ennen piilolinssien sovitusta, sen tekee optikko tai silmälääkäri. Piilolinssejä saa nykyään lähes kaikille voimakkuuksille, myös hajataitteiseen silmään sekä monitehoisena.

Jos et ole vielä aikuinen, keskustele vanhempiesi ja optikkosi/optometristisi kanssa, sopivatko piilolinssit sinulle – sinun pitää osata itse hoitaa piilolinssisi ja laittaa/ottaa pois ne silmistäsi.

Millaiset piilolinssit?

Erilaiset piilolinssien käyttötarpeet ja käyttöajat määrittelevät, millaiset piilolinssit ovat parhaat kenellekin.

Satunnaiselle piilolinssien tarvitsijalle kertakäyttöiset linssit on paras vaihtoehto. Ne ovat huolettomat piilolinssit mm. matkailijalle sekä silloin, kun linssien puhdistaminen olisi hygieenisesti hankalaa.

Päivittäin piilolinssejä käyttävälle on monia vaihtoehtoja: kuukausilinssit tai parin viikon käyttöön tarkoitetut, jotka puhdistat illalla ja säilytät niille tarkoitetussa kotelossa yön yli.

Ympärivuorokauden käyttöön soveltuvat jatkuvakäyttöiset piilolinssit, kun silmäsi vaan soveltuvat linsseille. Totuttele ja aloita piilolinssien käyttö optikkosi/optometristisi ohjeiden ja seurantakäyntien mukaan, ja vaihda piilolinssit uusiin niiden käyttöiän mukaan – silloin silmäsi pysyvät terveenä, ja piilolinssisi ovat aina kirkkaat.