Monitehopiilolinssit - Näkemisen vapaus ilman silmälaseja

Yleensä yli 45-vuotiaat tarvitsevat erillistä korjausta lähinäkemiseen, mutta tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että sinun tulisi lopettaa piilolinssien käyttö tai ettet voisi aloittaa piilolinssien käyttöä. Piilolinssejä on saatavana yhtä lailla myös monitehoina ja niiden avulla näkeminen eri etäisyyksille on jälleen vaivatonta ja helppoa.

Monitehopiilolinssien käyttö

Monitehopiilolinsseillä haetaan ennen kaikkea näkemisen miellyttävyyttä. On tärkeää testata, että piilolinsseillä näkee miellyttävästi kauas ja lähelle, esim. että kännykän näytöltä näkee vaivatta lukea tekstiviestit. Monitehopiilolinssit ovat erityisen hyvät kun tarvitaan tarkkaa lähinäköä kaikkiin katselusuuntiin (esim. seuraavissa ammateissa: automekaanikko, sähkömies, kirjastonhoitaja, palomies, sukeltaja, poliisi jne.). Niiden kanssa ei myöskään esiinny keinumista tai vääristymiä liikkuessa. Nykyaikaisten materiaalien ansiosta myös kuivasilmäisille löytyy helposti toimiva ratkaisu monitehoina, ja ne sopivat myös kaihileikatuille. Moniteholinssejä löytyy niin kertakäyttöisinä kuin jatkuvakäyttöisinäkin. Mikäli sinulla on tarvetta hajataittoakorjaaville monitehopiilolinsseille, ota yhteyttä lähimpään Keops-myymälään.

Monitehopiilolinssit tulee aina sovittaa optikon luona, jossa varmistetaan linssien toimivuus silmissä sekä oikeat voimakkuudet. Varaa aika piilolinssisovitukseen tästä

Monitehopiilolinssien toiminta

Ikääntymisen myötä silmän mykiön joustavuus alkaa pikku hiljaa vähentyä luonnollisista fysiologisista syistä johtuen ja tämän vuoksi yli 45-vuotiaat yleensä tarvitsevat erillisen korjauksen lähinäkemiseen. Korjaus hoituu lisäämällä lähinäön tueksi plus-voimakkuutta, mikä auttaa silmää näkemään jälleen tarkasti halutulle lähietäisyydelle. Monitehopiilolinsseissä lähilisä auttaa näkemään miellyttävästi joka etäisyydelle, katselusuunnasta riippumatta!

Lähilisän määrä tarkoittaa, kuinka paljon plus-voimakkuutta lähinäön avuksi tarvitaan. Silmälaseissa määrä on usein tarkka, esim. 1.25 dpt tai 2.00 dpt*, mutta piilolinsseissä voimakkuusvaihtoehtoja on hieman vähemmän ja niitä voi olla yhdistetty samaan piilolinssiin. Piilolinsseissä lähilisä on toteutettu eri tavalla kuin silmälasilinsseissä – yleensä rengasmaisina voimakkuusmuutoksina, joiden avulla näkeminen on portaatonta ja miellyttävää kaukaa lähelle. Silmä mukautuu helposti piilolinssin lähialueeseen, joka sijaitsee usein keskellä linssiä sekä kauko-osaan, joka on piilolinssin ulommilla alueilla. Keskellä sijaitseva lähiosa ei häiritse kauas katsoessa, koska pupillin koko on yleensä suurempi kuin lähiosan koko ja toisinpäin ajateltuna lähelle katsoessa pupillin koko supistuu sen verran, että lähiosa on helppo löytää ja näin ollen katsottava kohde näkyy tarkkana.

Piilolinsseissä voi olla tarjolla ADD:n eli lähilisän määräksi esim. kahta vaihtoehtoa; matala (ADD alle 1.75 dpt) tai korkea (ADD 2.00 tai yli). Lisäksi joissain monitehopiilolinsseissä on olemassa painotuseroja; toinen silmä painotetaan monitehoisena kauas ja toinen lähelle, jotta yhteisnäkö ja näkemisen miellyttävyys ovat mahdollisimman hyvät.

*dpt = diopteri, voimakkuuden mittayksikkö

Meiltä löydät monitehopiilolinssejä

Kertakäyttöpiilolinssit:

iWear Activ Presbyopia: tämä linssi on sinulle, joka tahdot nähdä miellyttävästi sekä lähelle että kauas. Silikonihydrogeelistä valmistetut linssit tuovat näkemiseen aivan uutta mielekkyyttä ja turvallisuutta verrattuna perinteisiin hydrogeelimateriaaleihin.

iWear Extra Presbyopia: kosteuttava ja raikkaan tuntuinen hydrogeelistä valmistettu monitehoinen kertakäyttölinssi. Erinomaisen mukavan tuntuiset silmiin laitettaessa ja pitkän päivän ajan.

iWear Fresh Presbyopia: perinteinen hydrogeelistä valmistettu monitehokertakäyttölinssi, jolla näkee miellyttävästi sekä lähelle että kauas.

Dailies Total 1 Multifocal: ensimmäinen monitehoinen kertakäyttöinen silikonihydrogeelipiilolinssi, jonka porrastettu vesipitoisuus nousee linssin ytimen 33 prosentista yli 80 prosenttiin linssin pinnassa. Hapen läpäisykyky linssissä on huippuluokkaa ja sen vuoksi ne ovat mukavat käyttää koko päivän, aamusta iltaan.

Dailies Aqua Comfort Plus Multifocal: kertakäyttöinen moniteholinssi hydrogeelistä. Linssissä yhdistyvät uusi monitehomuotoilu ja erittäin kostuttava materiaali. Dailies Aqua Comfort Plus Multifocal on kostuttavasta materiaalista tehty moniteholinssi, jolla näkee eri etäisyyksille kauas ja lähelle. Linssissä kolmivaikutteinen kostuttava Aqua Comfort ominaisuus, joka tekee linssin käytöstä miellyttävää.

Clariti 1 day Multifocal: Linssi pohjautuu AquaGen™-teknologiaan, joka mahdollistaa korkean nestepitoisuuden ja siten käytön miellyttävyyden. Silikonihydrogeeli puolestaan mahdollistaa linssin korkean hapenläpäisykyvyn, joka puolestaan edesauttaa silmiä pysymään kirkkaina ja terveinä

Jatkuvakäyttöiset piilolinssit:

iWear Oxygen Presbyopia: iWear Oxygen tuoteperheen moniteholinssi, jota voi käyttää yhtäjaksoisesti (yötä päivää) jopa kuukauden. Erittäin miellyttävän tuntuinen uuden sukupolven silikonihydrogeelilinssi, jossa käytetty kostuttavaa AQUAFORM-teknologiaa. iWear Oxygen Presbyopia linssissä on ainesosia, jotka edistävät elintärkeän hapen kulkua silmään. Siksi linssiä voi pitää ympäri vuorokauden jopa 29 vrk yhteen menoon. Sen jälkeen linssi vaihdetaan uuteen. Käyttö on yksilöllistä, joten ota aina ensin yhteys optikkoosi.

iWear Air Presbyopia: iWear Air -tuoteperheen jatkuvakäyttöinen kuukausipiilolinssi, johon on lisätty kostuttavia Aqua-ominaisuuksia. Tämä moniteholinssi on kuukauden välein vaihdettava linssi, jota voi pitää yliyön käytössä jopa 6 vrk kerrallaan. iWear Air -piilolinssissä on Aqua -ominaisuus, joka tarjoaa mukavuutta koko päiväksi. Ainutlaatuinen plasmapinnoite estää lian muodostumista linssiin. Tuote myydään kätevässä 3 linssin myyntipakkauksessa.

AIR OPTIX Aqua Multifocal: Kuukauden välein vaihdettava hengittävä moniteholinssi. Aqua Moisture System lisää mukavuutta silmään laitettaessa, koko päivän ajan, joka päivä. Ainutlaatuinen plasmapintakäsittely ehkäisee keräymien muodostumista linssin pintaan. Linssiä voi käyttää optikon hyväksynnän mukaan jatkuvassa käytössä (yön yli) 6 vuorokautta yhtäjaksoisesti. Linssi vaihdetaan uuteen viimeistään kuukauden jälkeen avaamisesta.

Biofinity Multifocal: Silikonihydrogeelistä valmistettu monitehopiilolinssi, jota voi käyttää yhtäjaksoisesti jopa 29 vuorokautta. Biofinityn käyttömukavuus perustuu Aquaform®-teknologiaan, joka vaikuttaa linssin hapenläpäisykyyn sekä vesipitoisuuteen.