Keops x Silhouette x Mikko Vainio

Julkaistu 25.03.2021

SILHOUETTE EYEWEAR X KEOPS X MIKKO VAINIO


Silhouetten viime kesänä tekemä rajoja rikkova yhteistyö norjalaisen räppärin Arifin kanssa saa nyt jatkoa Suomessa, kun stylisti ja kampaaja Mikko Vainio, Keops ja Silhouette Eyewear yhdistävät voimansa. Mikko on stailannut lukuisia Suomen ykkösartisteja ja työskennellyt maailman tärkeimmillä muotiviikoilla. Hän on tullut tunnetuksi leikittelevästä ja kekseliäästä tyylistään eikä hän pelkää kokeilla rohkeasti uusia tyylejä.

Mikko Vainion, Keopsin ja Silhouette Eyewearin yhteistyö nostaa Silhouetten uniikit silmä- ja aurinkolasit nyt aivan uudelle tasolle osaksi tyylikästä pukeutumista ja kokonaisuutta. ”Olen aina käyttänyt aurinkolaseja paljon ja nykyisin käytän myös silmälaseja. Laatu ja tyyli ovat minulle yhtä tärkeitä. Eleettömät Silhouetten silmälasit on helppo yhdistää eri tyylisiin vaatteisiin, ja ne myös inspiroivat minua kokeilemaan eri tyylejä. Silhouetten silmälaseissa arvostan erityisesti niiden keveyttä ja käyttömukavuutta”, Mikko kertoo.

Mikko valitsi yhdessä Keopsin ketjupäällikön Kari Asikaisen kanssa suosikkimallinsa kevätsesonkiin ja stailasi ne omaan tyyliinsä. ”Tämä oli superhauskaa! Oli tosin vaikeata valita vain kaksi vaihtoehtoa lukemattomasta määrästä eri kehysvaihtoehtoja. Päädyinkin stailaamaan kokonaisuudet useammalla eri tavalla.” Silhouetten linssien muotoja ja kehysosia voi yhdistellä toisiinsa rajattomasti ja näin jokaiselle voidaan räätälöidä yksilölliset silmälasit.

      

 

Silhouette TMA Futura 2028754 439€


"Aurinkolaseista ensimmäinen valintani oli TMA Futura. Rakastan pilottiaurinkolaseja ja Futuran voimakas, Silhouetten arkistoista uudelleen valmistukseen otettu ja päivitetty malli on aivan täydellinen. Ainoa haaste oli valita väri. Pilotti on varma valinta useimpiin asuihin ja jokaisella pitäisi olla vähintään yhdet pilotit."

Futura mallisto on herättänyt heti 1970-luvun lanseerauksestaan lähtien maailman laajuista huomiota. Malleja on nähty monien julkisuuden henkilöiden kasvoilla jotka ovat ihastuneet Futuran näyttävään ylisuureen muotoon. TMA Futura yhdistää alkuperäisen 70-luvun mallin glamourin tulevaisuuden huipputeknologiseen keveyteen. TMA Futura mallien väripaletti on päivitetty alkuaikojen eloisista väreistä tämän päivän hillittyihin ja hohtaviin sävyihin. Niikuin TMA silmälasikehyksissä, Futurassa ei ole lainkaan ruuveja. TMA Future - Tulevaisuus on nyt.

 

 

Silhouette 8714 2028758 259€


"Toinen valinta aurinkolaseista oli myös helppo. Silhouetten 8714 (2028758) on 90-luvun inspiroima sporttinen malli joka tuo mieleen Matrix-elokuvan. Elokuvan näyttelijöillä oli luonnollisesti Silhouetten aurinkolasit. Malli on erittäin kehyt ja mukava käyttää. Valitsin rohkean kultapeilin. Nämä aurinkolasit saavat eniten huomiota. Aina kun minulla on nämä Silhouettet, kaikki trenditietoiset kysyvät minulta "mistä nuo coolit aurinkolasit ovat?".

     

Silhouette Titan Dynamics 5540 väri 7530 muoto HB


”Ensimmäinen valintani oli Silhouetten Titan Dynamics. Linsseihin tehtiin vihreä liukuväri. Kahdeksankulmainen linssimuoto ja väri tuovat asennetta laseihin. Linssien sävy näkyy selvästi mutta ei vaikuta näkemiseeni. Olen ehkä parhaiten tunnettu 70-luvun vaikutteista ammentavasta tyylistäni. Hiukan boheemi ja hippivaikutteinen look toimii varsinkin keväällä ja kesällä.”

 

Silhouette Venture 5554 väri 7680 linssimuoto EP


“Toinen valintani oli klassinen Venture. Näissä kehyksissä näkyy erityisen hyvin Silhouetten laatu ja käsityöperinne. Tyyli vie ajatukseni 90-luvun Armanin mainoksiin ja business pukeutumisen. Lasit ovat täydelliset yhdistettynä laadukkaaseen pukuun, mutta ne toimivat hyvin melkein minkä kanssa vain. Nämä lasit päässäsi unohdan, että minulle edes on silmälasit kasvoillani.”

Silmälasit ovat iso osa käyttäjänsä persoonallisuutta ja tyyliä. Eri tyylisiä laseja kannattaa kokeilla rohkeasti ja laseja onkin hyvä olla kahdet tai jopa useammat eri tyyliset erilaisiin tarpeisiin ja tilanteisiin. Pitkät perinteet ovat vahvasti läsnä Silhouetten kehyksissä mutta ne ovat samalla vahvasti ajan hermolla. Ajattomina malleina ne ovat myös pikamuodin yläpuolella. Trendit muokkaavat käsitystämme siitä, mikä milloinkin on hyvännäköistä. Silti oma tyyli on aina paras juuri itselle ja siksi kullekin sopivin. Silhouetten lasit mukautuvat loistavasti eri tyyleihin ja elämän joka hetkeen.

Silhouette Eyewearistä on kasvanut maailman johtava kevyiden silmä- ja aurinkolasien brändi. Maailman kevyimmät ja huippulaatuiset kehykset on valmistettu vuodesta 1964 lähtien Itävallassa suurella yksityiskohtien rakkaudella, pääosin käsityönä, hyödyntäen vain parhaita materiaaleja sekä huipputeknologiaa. Ikonisen Titan Minimal Art malliston kehykset painavat ainoastaan 1,8 grammaa eivätkä ne sisällä kehysreunusta, ruuveja eivätkä saranoita ollenkaan. Kehykset tuotetaan vastuullisesti ympäristöä kunnioittaen. Tehdasalueen ja pääkonttorin sähkö tuotetaan kokonaan uusiutuvalla energialla ja hiilijalanjälki on lähes nolla. Valmistusprosessissa käytetty vesi lasketaan puhdistettuna takaisin järveen ja titaani työstetään menetelmin, joilla materiaalihukan määrä on saatu erittäin vähäiseksi.

Stailaus ja malli – Mikko Vainio

Valokuvaaja – Elina Simonen

Hiukset – Jaana Hellsten

Editointi – Jari Hämäläinen