Katso miltä silmälasi- ja aurinkolasimuoti näyttää tänä vuonna

Julkaistu 22.02.2018

Kehystrendit 2018 korostavat yllättäviä yhdistelmiä

Silmälasi- ja aurinkolasitrendeissä erottuu vuonna 2018 kuusi inspiroivaa teemaa. Lue, miten taidokkaat yksityiskohdat, minimalismi, läpikuultavuus, leikkisyys, luonto ja teknologia sekä retro näkyvät nyt kehysmuodissa.

Persolin aurinkolasit uudistavat perinteistä pyöreää muotoa kekseliäästi.

Moderni tekniikka nostaa perinteiset käsityömenetelmät esille

Perinteisten käsityömenetelmien ja modernin tekniikan avulla luodaan nyt tyylikkäitä ja yllättäviä yhdistelmiä. Neliskulmaiset, metalliset ja pyöreät kehykset ovat pinnalla, mutta ne päivittyvät yllättävillä tavoilla uusien materiaalien, väriyhdistelmien ja muotokokeilujen ansiosta. Tämän trendin värejä ovat lämpimät ja maanläheiset punainen, meripihka, ruskea sekä keltainen. Ikisuosikki pilottikehysten muoto uudistuu, ja metallisia kehyksiä nähdään muutenkin paljon tänä vuonna. Persol on hyvä esimerkki klassikkomallejaan kiinnostavalla tavalla päivittävästä aurinkolasivalmistajasta.

SALT.:n kaunis kehys on malliesimerkki hillitystä minimalismista: metalliväri ja uudistettu retromainen muoto antavat pelkistetyn, mutta ylellisen vaikutelman.

 

Minimalismi loistaa yksityiskohdissa

Kehyksiä kannattaa nyt tarkastella läheltä, sillä teknisesti taidokkaat yksityiskohdat, kuten kaiverrukset kehysten metalliosissa, koristavat tänä vuonna monia klassikkokehyksiä. Vähäeleiset kehykset antavat ylellisen vaikutelman laadukkaiden materiaalien, kuten titaanin tai japanilaisen asetaatin ansiosta. Minimalistisen trendin suosikkikehysvärejä ovat viileä harmaa ja vaalea kulta. Tämä yksinkertaisen kaunis trendi näkyy mm. SALT. uutuusmallistossa.

l.a.Eyeworksin kevyet kehykset vievät ajatukset valoisaan vuodenaikaan.

Caroline Abramin kehysten lohenpunainen ja turkoosi värimaailma kuultaa läpi kauniisti ja tuo esille kehysten taidokkaan viimeistelyn.

Läpikuultavuus korostaa kehysten muotoa ja yksityiskohtia

Tämän trendin tunnusmerkkejä ovat futuristisen kulmikkaat ja viistot muodot sekä heijastavat tai kokonaan läpinäkyvät pinnat. Läpikuultavien materiaalien ansiosta kehysten sisällä olevat yksityiskohdat pääsevät esille, kuten l.a.Eyeworksin kehyksistä näkyy.

l.a.Eyeworksin hauskasti kuvioidut kehykset antavat käyttäjälleen sarjakuvamaisen ilmeen.

Nyt saa leikitellä!

Hylkää normaali ja ota omituisuus ohjenuoraksesi, sillä kehyksillä saa nyt ilmentää ironiaa, leikkisyyttä ja omaa persoonallisuutta mielin määrin. Digitaaliset kuvitukset maustavat monia kehyksiä. Leikkisä trendi ilmenee rohkeissa yksityiskohdissa sekä odottamattomien muotojen, kuten pyöreän ja suorakaiteen yhdistelmissä – katso esimerkiksi l.a.Eyeworksin hauskoista kehyksistä inspiraatiota tähän trendiin.

Ditan muotokieleltään vahvat mustat kehykset antavat ryhdikkään vaikutelman.

Diorin aurinkolasit yhdistävät oivaltavasti army-henkisen muodon ja luonnonläheisen kuvioinnin.

Luonnon ja teknologian yhdistelmä luo urbaanin ilmeen

Metalliset sävyt yhdistyvät tässä trendissä luonnonmateriaaleihin, kuten hiekkaan, saveen, kiveen ja marmoriin. Army-estetiikasta ammentava tyyli näkyy teknisissä yksityiskohdissa sekä muodoissa, jotka korostavat kehysten vahvaa rakennetta. Kehysten ilme on urbaani ja futuristinen, kuten Ditan ja Diorin kehys- ja aurinkolasimallit osoittavat.

Kehysten pyöreä muoto luo nostalgisen vaikutelman, mutta kaunis liukuvärjäys päivittää SALT.:n kehykset tähän päivään.

Modernit materiaalit päivittävät retrotyylin

Kehysten menneitä vuosikymmeniä henkivät muodot yhdistyvät moderneihin materiaaleihin, mikä päivittää retrotyylin tähän päivään. Läpikuultavan hentoja värejä maustetaan erilaisilla koristeilla ja etenkin nostalginen pyöreä muoto näkyy monissa tämän trendin kehyksissä. SALT. kehysten ja aurinkolasien uutuusmallit tuovat menneen mieleen, mutta ovat yleisilmeeltään kuitenkin modernit.